Svømmeundervisning for børn  

v/ svømmeinstruktør Ilse Simonsen

 

FORSIDE 

PRISER

TIDER 

FERIE

INFORMATION

TEGNINGER

DIPLOMER

KONTAKT venteliste 

AFLYSNINGER

GAMLE ELEVER

BADE REGLER hestehuller.             mine råd

 

Bade regler.

Lær at svømme. ;-)

Gå aldrig alene i vandet. - Læs vinden og vandet. - Lær stranden at kende. - Slip ikke børnene eller hinanden af syne.

 Lær førstehjælp.

Flag i tårn signalerer om badeforhold. :

Grønt flag: Gode badeforhold.

Gult flag: Udvis særlig forsigtighed.

Rødt flag: Badning frarådes.

 

HESTEHULLER

Bølger skyller ustandseligt ind mod stranden. men der er ikke plads til de store vandmasser på stranden,  derfor søger vandet udad, på steder hvor der er fordybninger i sandbunden, "hvor det er oplagt for vandet at sive udad" - og det er her vi har hestehullerne.

Det kan ikke siges for tit, at det ikke nytter at svømme mod strømmen i et hestehul. Den eneste måde at slippe fri - hvis man som manden på badedyret er fanget i et hestehul - er at svømme PARALLELT med stranden, er man så heldig at være på et badedyr så bliv på det samtidig med at man bruger benene til at komme langs stranden. Da hestehullet fører dig væk fra stranden.

Sørg for at være oppe i vandoverfladen der er suget ikke så stort. Suget er blevet målt op til 300 km. i timen, "men det var i meget dårlig vejr". Først når man er ført helt ud i hestehullets "hoved"  aftager strømmen.

  Er man endelig kommet ud af hestehullets område og ind i den mellemzone, der på animationen er benævnt "BREAKERZONE", kan man i ro og mag svømme mod land - godt hjulpet af pålands-bølgerne. Tålmodighed betaler sig.

Et godt råd : Leg altid i bølgerne, de skubbe jer ind på land igen.

Beskrivelse: Animation af hestehuller (Rip Currents)

Beskrivelse: HESTEHUL

 

http://www.trygfonden.dk/Om-TrygFonden/Webfilm/Film-om-TrygFonden-Kystlivredning

 

Mine råd :

Jeg har lovet nogle forældre at skrive mine råd ned. Det har jeg lidt svært ved da jeg føler, at det bliver som en løftet pegefinger. Men men men - som gammel livredder har jeg set mange ting, som andre ikke lige tænker over, så her kommer lige et par stykker.

Lad ikke dit barn svømme på det dybe (springe fra vippe) før han/hun kan svømme. For det første er der ingen gulerod for at lære at svømme.  Der er heller ingen frygt for det dybe, så hvis de en dag er uden opsyn og uden hjælpemidler på, kan de måske finde på at hoppe ud i vandet der, hvor der er dybt, eller på at kravle op på vippen og springe i. Uden vinger eller bælte på kan de få svært ved at nå ind til kanten.

Lær ikke dit barn at springe på hovedet på det lave. Så længe børnene har vinger på, sker der ikke noget. Men en dag vil de tage dem af, og så har vi balladen: De tror stadig, at de kan springe på hovedet på det lave, men på det lave kan de nu risikere at slå hovedet ned i bunden af bassinet, og derved være uheldige at brække halsen. Det kan betyde kørestol resten af ens liv.

Stå ikke på pladerne inde på det lave. At falde på hovedet i vandet fra en plade er det samme som at hoppe på hovedet fra kanten. Man kan også komme til at slå hovedet sammen med dem, der står ved siden af pladerne.

Løb ikke inde i en svømmehal. Gulvene kan være glatte. Hårde gulve kan virkelig gøre stor skade på barnets hoved.

Når man kan svømme er der rigtig mange, der elsker at springe fra vippe. Lav ikke trampolin-hop på vippen. Jeg har set en, hvor det ene ben landede ved siden af vippen. En anden mistede balancen og landede ovre på kanten af bassinet. En tredje, hvor begge ben ramte ved siden af vippen. Han blev skrabet/slået af vippen på hele den ene side af kroppen. Mange lander ude af takt med vippen. De ved ikke, hvor i bassinet, de lander – og det kunne være oven på et andet menneske, som kan være uheldig at brække sin ryg derved.

Jeg håber ikke, at det forskrækker, så man ikke tør gå i svømmehal. Det er bare nogle gode råd, så der ikke sker jeres børn noget. Der er stadig mange sjove ting at lave i en svømmehal. Det er blandt andet det, jeg gerne vil lære jeres børn.

 

Tilbage til forsiden